pete-rock-1492560208 (1) 1

Game Changers - The MC Edition w/ Pete Rock

Melkweg/Amsterdam
donderdag 08 december 21:00

In samenwerking met Team Beats en het HipHophuis presenteert Black Soil een interactief live gesprek waarin journalist en artiesten manager Pay Kolmüs in dialoog gaat met niemand minder dan de Amerikaanse hiphop legende; Pete Rock. Samen bespreken zij zijn favoriete 10 emcees allertijden in zijn eigen persoonlijke Hip-Hop Pantheon. Welke 10 emcees in de hiphop geschiedenis zijn volgens deze hiphop legende de belangrijkste gamechangers geweest?

Hoe inspireerden en beïnvloedden deze emceees Pete Rock's eigen evolutie als één van de grootste hiphop producers van de jaren negentig? Wat was hun belangrijkste bijdrage aan de evolutie van hiphopmuziek en -cultuur? Pete legt uit waarom deze emcees belangrijk of invloedrijk zijn of waren voor hiphop in het algemeen en hem in het bijzonder.

Pete Rock's ervaring en visie als een van de toonaangevende en baanbrekende hiphop producers aller tijden, biedt hem een onderscheidend perspectief op de evolutie van enkele van de meest cruciale MC's uit de hiphop game. Met zijn klassieke solowerk, zijn repertoire met Pete Rock & CL Smooth, zijn baanbrekende instrumentale album series en - "Another Pete Rock Remix" - zijn vele klassieke remixes heeft hij geholpen de basis te leggen van wat hiphop vandaag de dag is. Hij werkte met iedereen, van Biggie tot Nas, van Kanye tot Dilla, van Public Enemy tot Mary J. Blige, en van Smoke DZA tot Westside Gunn. Kom en wees getuige van de hiphop geschiedenis met een echte legende.

Gamechangers is een initiatief van Team Beats in samenwerking met HipHopHuis en Black Soil.